Firmaer sørger for at dødsboer ryddes

Hvis en du holder af for nyligt er gået bort, men du finder det svært at tage ud i boligen for at rydde ud, gøre rent og sælge møblerne fra boligen, kan det være en ide at tage kontakt et firma der beskæftiger sig med at rydde og gøre rent i dødsboer, for at skåne dig selv besværet.

Hvordan dødsboer ryddes

Dødsboer ryddes ved at firmaet aftaler at de kommer ud og ser på boligen. Herefter vil du få et tilbud på hvor mange penge du kan få for inventaret i boligen. Der vil selvfølgelig være ting fra boligen du ønsker at beholde fordi de har en stor følelsesmæssig betydning for dig eller andre pårørende. Genstande du ikke ønsker skal ryddes skrives op på en liste som gives til firmaet, og derefter ryddes boet. Støder firmaet under rydningen af dødsboet på personlige papirer bliver disse selvfølgelig ikke smidt på genbrugspladsen, men gives enten videre til pårørende eller destrueres ved afbrænding eller makulator. Ejendele firmaet ikke selv kan bruge, heriblandt tøj, bliver i de fleste tilfælde afleveret til genbrugsbutikker så de kan gøre gavn et andet sted.

Dødsboer ryddes og rengøres

Efter rydningen tilbyder de fleste firmaer i denne branche af rengøre huset og sætte det i stand, så du ikke som pårørende skal tænke på dette. Rengøringen finansieres typisk gennem en nedsætning af salgsprisen på dødsboet eller som en ekstra udgift fra de pårørende. Selv hvis du vælger at takke nej til et tilbud om rengøring af dødsboet, er det hos de fleste firmaer der har med dødsboer ryddes at gøre kutyme at feje, støvsuge og ordne toilet og håndvask. Vælger du derimod at tage imod en rengøring, indeholder denne rengøring oftest vinduespudsning, aftørring og –vask af køkken, bad og paneler samt pudsning af vinduer.